Lärarens information vecka 38


Det har varit en snäv vecka med studiedagen imorgon, torsdag, och så studiebesöket på vattenreningsverket på fredag förmiddag. Därför kommer läsläxan med hem idag, onsdag, men veckoläxan och andra frivilliga extraläxor kommer inte med hem förrän på fredag.
När vi ska till vattenreningsverket är det bra om alla har bekväma skor eftersom det är en bit att gå.

I tisdags hade vi brandövningen och barnen var riktigt duktiga. De kom ut snabbt utan att knuffas och ställde upp snabbt så jag kunde räkna dem. Det kom en hel del frågor efteråt och vi talade om att det är bra att ha tränat brandutrymmning även hemma och då ha en bestämd plats man ska gå till, exempelvis brevlådan.

Vi har också påmint oss om hur viktigt det är att man talar med varandra med trevligt språk och behandlar varandra på ett trevligt och kamratligt sätt. Vi har även talat om att det inte finns särskilda tjej- eller kill-aktiviteter. Det finns bara aktiviteter och alla är välkomna att delta!

Nästa vecka är det start för hälsosamtal som genomförs i åk 2. Där pratar eleverna med skolsköterskan Victoria om trivsel i skola och hemma. De pratar också om kost, sömn och fysisk aktivitet. Så är det vägning och mätning med
Besöken är korta 10-20 minuter. De är också frivilliga. Undrar ni något går det bra att höra av sig på telefon 048547202 eller via mejl victoria.olofsson@morbylanga.se.
Dagar Victoria kommer att ha samtalen är onsd. 26/9, månd 1/10, onsd. 3/10 och torsd. 4/10.

På torsdagen 27/9 är det också dags för vaccinationen!

Info inför vecka 39
Måndag
Tisdag
Onsdag Veckoläxa, Läsläxa lämnas in, idrott, bibliotek
Torsdag Vaccination
Fredag


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Barnen berättar om ettans vecka

Barnen berättar om vecka 38

Lärarens information vecka 47