Lärarinformation vecka 36


Jag vill börja med att tacka för ett riktigt trevligt föräldramöte. Det var roligt att så många kunde komma och roligt att se sådant engagemang i diskussionsfrågorna. Mycket kloka tankar kom upp där. Nya klassföräldrar är i år Livias mamma Caroline Nilsson och Angelicas mamma Petra Grönlund

I klassen arbetar vi vidare med tema hav/vatten. Vi har arbetat vidare med berättelser med hjälpmall för att eleverna lättare ska hitta berättelsens form med början, mitt (med händelse) och avslut. I ettan talade vi mycket om berättelsers och sagors struktur men då arbetade vi mer muntligt.

Vi har också hunnit med att avsluta ettans sista mattebok och startar nu upp i tvåans första mattebok. Nästa vecka på onsdagen är det skoljoggen. Då ska barnen komma ombytta i idrottskläder med bra skor på fötterna och så går vi ner till Skansen och springer. Det är bra att ha med sig en egen vattenflaska för vi tar inte med vatten ner. Det är ingen dusch efteråt för det fungerar inte att hela lågstadiet ska duscha samtidigt. Obs! skoljoggen ersätter eftermiddagens idrottslektion.
Övriga av veckans aktiviteter får ni läsa om i barnens blogginlägg imorgon.

Veckoinfo v.37
Måndag
Tisdag
Onsdag Skoljoggen, Bibliotek, Läsläxa, Veckoläxa
Torsdag Ny läxa i väskan
Fredag

Trevlig fortsättning av veckan och förhoppning om en härlig helg
Lena


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Barnen berättar om ettans vecka

Barnen berättar om vecka 38

Lärarens information vecka 47