Viktigt om skolskjuts kommande läsår

Ansökan om skolskjuts inför läsåret 2019/2020 

Ansökan om skolskjuts görs för ett läsår i taget. Här följer information om hur du som vårdnadshavare går till väga för att ansöka om skolskjuts. De elever som uppfyller avståndskravet får automatiskt busskort vid skolstart i augusti och behöver inte ansöka om detta. 

På kartor på kommunens hemsida https://www.morbylanga.se/Barn-utbildning/Skolskjutsar/Kartorskolupptagningsomraden/ kan du se om er bostad ligger inom avståndsgränsen för ditt barns skola. I år har Mörbylånga kommun även tagit hänsyn till trafikfarliga vägar. I fallen som beskrivs här nedan skickas alltid en ansökan om skolskjuts in:  Växelvis boende (då den folkbokförda adressen inte berättigar till skolskjuts görs ansökan).  Val av annan skola än den man tillhör geografiskt.  Trafikförhållanden (trafikfarlig väg, andra omständigheter).  Funktionsnedsättning/behov av särskilt stöd.  Tillfälligt behov/annan orsak. 

Skolskjutsansökan ska göras senast 30 maj inför läsåret 2019/2020. 

Blankett för att ansöka om skolskjuts finns på Mörbylånga kommuns hemsida https://www.morbylanga.se/Barn-utbildning/Skolskjutsar/ Regler för skolskjuts finns i kommunens skolskjutsreglemente https://www.morbylanga.se/Barn-utbildning/Skolskjutsar/Skolskjutsreglemente/ 

Kontakta mig vid eventuella frågor. Vänliga hälsningar Susanne Rydqvist Skolskjutshandläggare 0485-471 76

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Barnen berättar om ettans vecka

Barnen berättar om vecka 38

Lärarens information vecka 47