Barnen berättar om vecka 14


Nära påsk-veckan

På matten har vi hållit på att programmera. Vi har en liten robot. Den heter Dash. Han styrs av en "padda". Vi fick ett papper med bitar av programmering som vi skulle sätta i rätt ordning så han kunde åka rätt i en bana.
Vi har haft Np i matte. Coronaviruset har fortsatt att spridas i Sverige men vi är friska och inte rädda.
På idrotten har vi haft en ny lek. Vi lekte rörelsebingo då var det massa lappar med siffror 1-20. Över dem stod en kon. Man skulle lyfta konen försiktigt och läsa uppgiften om man hade den siffran på sin bingobricka. Det var jättekul och vi hoppas att vi ska göra det nästa vecka igen.
Vi har skrivit sagor till sagokort. Det är jätteroligt.
Vi har börjat jobba me LasseMaja. Vi läser böckerna högt två och två. Så fick vi två mystiska arbetsblad att lösa. Det var kul.
Vi fortsätter att arbeta med stenåldern, det är roligt att lära sig. På arkeologens dotter har de kommit fram till bronsåldern.
Lena lurade oss på första april. Lena sa att vi skulle ha engelska men under schemalappen med engelska så stod det städa bänken. Alla barn skrattade och blev glada.
Lena fortsätter att läsa "Mio min Mio" och det blir bara mer och mer spänning. Nu är de på väg till riddar Kato och han är jättefarlig.
På bilden har vi gjort bronsålderssköldar av papperstallrikar och makaroner. De blev superfina.

Veckan har varit jättebra!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Barnen berättar om ettans vecka

Barnen berättar om vecka 38

Lärarens information vecka 47